Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Поляева Ян, користувач 1ua
Ян Поляева
Тема: Прес-конференція керівництва Миргородського М
http://www.myrgorod.... class='mostread'>Прес-конференція керівництва Миргородського МВ: підсумки та пріоритети
28 червня, в приміщенні Миргородського МВ УМВС України в Полтавській області начальник міського відділу підполковник міліції Максим Генріхович Плаховський, разом зі своїми заступниками зустрівся з місцевими журналістами аби прозвітувати про роботу правоохоронців Миргородщини на пріоритетних напрямках діяльності за 1-ше півріччя поточного року. Зібралися журналісти - представники місцевих друкованих видань, міського каналу радіомовлення «Миргород», інформаційного центру «Миргородщина» та міської телевізійної студії «Миргород».  На початку прес-конференції Максим Плаховський розповів присутнім про основні напрямки діяльності правоохоронних органів Миргородщини, де зазначив, що довіра населення - це той основний критерій роботи Миргородської міліції, до якого повинні прагнути всі без винятку підрозділи міськвідділу, а досягти цього можна лише за допомогою стовідсоткового реагування на всі звернення та повідомлення від громадян, дотримання дисципліни і законності, а також сумлінного ставлення до виконання службових обов'язків. «Позиція керівництва МВС України з цього питання однозначна – реєстрація всіх без винятку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та вжиття ефективних і дієвих заходів, спрямованих на розкриття злочинів – зазначив в своїй промові начальник міськвідділу міліції Максим Плаховський. Будь-яке укриття кримінального правопорушення чи звернення громадян – є злочин, саме так найбільш точно можна відобразити нинішні вимоги керівництва МВС до роботи своїх підлеглих».
Зупинився начальник міськвідділу і на одному з пріоритетних напрямків - боротьбі з незаконним обігом наркотиків, зокрема виявленню осіб, які займаються збутом наркотичних засобів на території району, розповів про достойний підтримки та наслідування досвід взаємодії Миргородського міськвідділу з органами місцевого самоврядування, про встановлені камери відеоспостереження у людних місцях міста-курорту та залучення до охорони громадського порядку членів місцевих громадських формувань.
Також Максим Генріхович наголосив і на проблемі «телефонних» шахрайств: «Шахрай телефонує зазвичай серед ночі на номер мобільного телефону. Якщо на іншому кінці дроту слухавку візьме жінка, невідомий починає словесну атаку: «Чи є у вас син (чоловік), якщо відповідь позитивна, то «голос» повідомляє, що він... затриманий співробітниками міліції. І чекає реакцію співрозмовника. Потім аферист «розводить» жертву на гроші – «за вирішення питання позитивно» просить перерахувати певну суму на рахунок мобільного телефону. Потерпілі, не розібравшись у ситуації кидаються скуповувати картки поповнення рахунків або перераховують гроші через термінали. І лише коли гроші благополучно переказані - жертви здогадуються зателефонувати рідним. Коли ж дізнаються, що з їх рідними усе гаразд, розуміють, що їх ошукали і звертаються до нас, правоохоронців. Такі випадки, нажаль непоодинокі. Тож громадянам слід бути пильними і обережними, а у випадку, коли все ж таки стали жертвою аферистів – негайно телефонувати «102». Чим швидше надійде повідомлення до міліції, тим вірогідніше, що зловмисників ми затримаємо «по-гарячих слідах» і завдані збитки будуть відшкодовані».
     Загалом на прес-конференції йшлося про роботу Миргородської міліції та роль засобів масової інформації, органів місцевого самоврядування і сільських громад. Крім того, Максим Плаховський відверто сказав, що розраховує на підтримку населення міста і району, на довіру людей як один із факторів успішної боротьби із правопорушеннями та профілактики злочинності. На завершення  прес-конференції начальник Миргородського міськвідділу міліції відповів на всі поставлені журналістами запитання та прокоментував конкретні випадки, які привернули загальну увагу.
               

Лариса Петренко, помічник начальника Миргородського МВ із зв’язків з громадськістю

1 липня 2013


1




  Закрити  
  Закрити